| 10 vårtrender 2009

Just nu sitter jag på min säng och jobbar, det har jag gjort hela dagen. Jobb för SOLO och Glaze har planerats in, det mailas, rings och fixas. Den här veckan assisterar jag ju Karolina med ett jobb för DN så det håller vi också på att planera. Plåtningen är på tisdag nästa vecka och då ska alla outfits sitta. Jag har sprungigt omkring på massa presskontor den här och förra veckan och på måndag får vi se om något behöver kompletteras och plockas i butik. Jag sitter också och letar efter grymma shoppingtips till artiklarna för Veckorevyn.com och pillar med bloggen. Ett jobb jag skulle göra blev dock inte av, en sida med 10 vårtrender. Så jag tänkte att jag kunde lägga upp en del av det jobbet här i bloggen istället...


Luella S/S 2009

Tantigt: I vår är det helt okej att vara tantig. Luella släppte ut en excentrisk och härlig tant på sin catwalk inför våren. Prydliga blusar som knäpps ända upp i halsen, vadlånga kjolar, dräkter och rader av pärlhalsband. Lite flor i håret blir pricken över i:et.
Glittra, skimra och glimma: Paljetter, glaspärlor och glansiga material i guld och metallic. Det glittrar och gnistrar i modevärlden som aldrig förr! Ett skimrande plagg är ett måste i vårens garderob och passar både till vardags och till fest.
Etno-chic: Inspireras av Afrikas hetta. Köpte du på dig leopard- och zebramönstrade plagg i höstas? Bra, de håller även denna säsong. Mixa exotiska mönster, material stora smycken och starka färger och du är på helt rätt spår.
Kavajen: Det är ingen tvekan om att kavajen är ett av vårens nyckelplagg. Färgskalan går från svartaste svart, via knalliga färger, pudriga nudenyanser till vitt. En välsittande kavaj med markerade axlar kan vara vårens mesta trendköp. Powerkvinnan är tillbaka!
Blommigt: Blommorna dyker även upp denna våren men har suddats ut något och flyter ut likt vackra och blurriga akvarellmålningar. Blomsterprakten syns även som fina applikationer och accessoarer. Sätt en stor tygblomma i håret och du blir extra fin i vårsolen. 
Skrynkligt och trasigt: Du behöver inte vara så noga med strykjärnet i vår, tvärtom.  Enligt Prada går vi en skrynklig vår till mötes. Och dina kläder ska helst vara lite håliga och trasiga. Efter Balmains visning är det många som trånar efter de perfekt slitna och klorblekta jeansen (om dessa inte införskaffades redan i höstas). En trend som enkelt kan fixas ihop med ett sandpapper, sax och klorin.
Vilda västern: En sexig cowboy gick ner för många catwalks inför våren. Klä dig fransar, jeansskjortor, mockaplagg, jeans och ett par slitna boots eller satsa på en mer skräddad sheriff-look á la Givenchy.
Turkost: Turkost är en av modefärgerna nummer ett i vår. Både när det gäller hela plagg och makeup. Vårens trendigaste ögonskugga i turkost står Gucci för. Alexander Wang visade läckra plagg i olika 80-talsnyanser och en av den var givetvis turkos.
Volanger: Ös på med lager av tunna och vackra volanger. More is more är det som gäller när det kommer till vårens volangtrend. Men volangerna dyker inte bara upp på klänningar och kjolar, utan även på axlar och liv.
Härliga pasteller: Lavendel, crémefärgat aprikos, mintgrönt, korall och ljusrosa – pastellerna gör stor entré i vår. Ljuvligt och feminint och alldeles, alldeles underbart.

 
Bilder: Style.com




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till bloggens startsida
RSS 2.0